Animation Worksheep, atelierul intensiv de animație organizat de Anim’est, singurul festival autohton dedicat exclusiv filmului de animație, își alege zilele acestea următoarea generație de cursanți. Ediția din primăvară, cu numărul zece, va avea loc între 2 – 23 martie 2018, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

Animatorii din România și Republica Moldova cu vârste între 18 – 25 de ani se pot înscrie până pe 3 februarie 2018, printr-un e-mail la adresa: ion@estenest.ro, care să conțină CV-ul și portofoliul personale, însoțite de o scrisoare de intenție. Cei selectați vor avea ocazia să experimenteze, timp de trei săptămâni, alături de specialiști ai industriei, diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, elemente de storytelling și editare, asemenea unui studio mare de animație. Participarea la atelier este gratuită – în plus, cursanții din afara orașului București vor avea asigurate transportul și cazarea.

Încă de la prima ediție, organizată în 2011, Animation Worksheep a devenit o platformă importantă de lansare pentru tinerii animatori din cele două țări. Dintre cei peste 70 de absolvenți ai Animation Worksheep, o mare parte lucrează astăzi în studiouri de profil. În plus, din ce în ce mai mulți dintre ei formează echipe și participă cu propriile filme în competiția românească din cadrul Anim’est. De când a luat ființă, platforma educativă Animation Worksheep sprijină demersul echipei fondatoare a Festivalului Anim’est, de a resuscita animația românească. Scopul acestei platforme este de a descoperi, pregăti și promova tineri animatori, de a construi o comunitate activă și nu în ultimul rând, o industrie locală de animaţie.

În fiecare an, produsele realizate de echipa Animation Worksheep sunt proiectate pe marele ecran în cadrul Festivalului Anim’est. În mai 2017, participanții Animation Worksheep au creat vizualurile pentru live act-ul DIOSA din deschiderea Creepy Animation Night 2017. La ediția din toamnă, participanții au lucrat la videoclipul Montagne Russe al formației Coma, proiectat în cadrul Animusic Night 2017, și la vizualurile animate pentru spectacolul Harun și Marea de Povești, regizat de Alexandru Berceanu, ce a avut premiera în cadrul festivalului Anim’est.